MAAN ROLL-2-ROLL

Silicone Coating Station

Wilt u een anti-hecht laag of beschermingslaag aanbrengen op papier, folie of textiel voor de productie van tape of (linerless) labels? Maans Silicone Coating Station is een kwalitatieve toevoeging aan uw productielijn. Dit Silicone Coating Station is de meest gecontroleerde en kwalitatieve manier om met extreme precisie een silicone coating aan te brengen. Het coating station kan zowel een volvlak- als zone coatingprofiel met silicone coating appliceren.
 
De highlights:
  • Zeer lage en constante coatinggewichten, tot 0.5 gr/m2;
  • Extreem sneldrogend door UV-curing met inerte kamer
  • Optimaal gebruiksgemak en volledige controle op parameters met Control Panel
 

UV-curing bepalend voor kwaliteit

De kwaliteit van de silicone coating staat of valt met een optimale uitharding. Het Silicone Coating Station is standaard uitgerust met een inerte kamer waar de silicone coating door middel van UV licht extreem snel uithardt. Het zuurstofgehalte in de kamer beheersen we door de minimale inzet van stikstof. Met het Silicone Coating Station kan uw productielijn moeiteloos snelheden tot 150 meter per minuut realiseren. Om post curing te voorkomen, adviseren wij u altijd radical curing coatings te gebruiken.
 

In control met lage coatinggewichten

De robuuste bouw van het coating station biedt u de volledige controle over het coatinggewicht dat wordt aangebracht. Standaard gebeurt dit met een 3-walsen systeem. Deze techniek is geschikt voor een range van coatinggewichten van  0,8 gr/m2 tot 5 gr/m2. Wilt u een lager coatinggewicht aanbrengen, bijvoorbeeld als u een folie wilt voorzien van een silicone coatinglaag? Met vijf walsen kunt u het coatinggewicht nog nauwkeuriger bepalen. Bij deze variant heeft u de volledige controle over het coatinggewicht tot 0.5 g/m2. Ook bij snelheden tot 150 m/min.
 

Gebruiksgemak en controle

Alle benodigde handelingen om topkwaliteit etiketten of tape te maken zijn volautomatisch geregeld. Met het Control Panel beïnvloedt en controleert u eenvoudig alle parameters. Het biedt u onder meer de mogelijkheid om de walsen individueel in te stellen, zodat u de coatingkwaliteit verder kunt optimaliseren. Het complete Silicone Coating Station kenmerkt zich door flexibiliteit. Zo is de wals waarmee u het patroon aanbrengt eenvoudig te wisselen.
 

Uw materialen of producten testen bij Maan?

Neem gerust contact op.
 
Meer weten?

Meer informatie ontvangen over de onze Sheet-2-Sheet oplossingen? Laat hier uw gegevens achter.