MAAN ROLL-2-ROLL

Hotmelt Coating Station

Hotmelt coating aanbrengen op flexibel materiaal voor (linerless) labels, tapes, heatseal of andere producten? Het Maan Hotmelt Coating Station is ontwikkeld voor het nauwkeurig aanbrengen van hotmelt coatings op papier, folies en textiel. Door het Hotmelt Coating Station van Maan te integreren in uw druk, lamineer of convertingmachine bent u gegarandeerd van:
 • zeer lage en constante coatinggewichten, tot 10 gr/m2;
 • een constante kwaliteit dankzij de uiterst nauwkeurige temperatuurregeling
 • flexibele instellingen en keuzevrijheid; waaronder drie lijmkoppen.
 
Met de integratie van het hotmelt coating station in een bestaande productielijn, kunt u bijvoorbeeld etiketten of tapes zelfklevend maken. In combinatie met een afwikkel, opwikkel en lamineercomponent is het station ook standalone inzetbaar. Het Hotmelt Coating Station is geschikt voor uiteenlopende typen hotmelts, waaronder PSA, EVA, UV hotmelt.
 

Alle parameters onder controle

De juiste temperatuur is een van de essentiële parameters bij het aanbrengen van hotmelt coating. Maan Engineering heeft dat in de vingers. Niet alleen beschikt het Hotmelt Coating Station over een zeer nauwkeurige temperatuurregeling voor de coating, ook de walsen zijn gekoeld.
Met de externe control panel bestuurt u eenvoudig het coatinggewicht. Qua dikte van de coating kent het Coating Station weinig tot geen toleranties.
 

Flexibiliteit dankzij variatie in lijmkop

Het Hotmelt Coating Station kan volvlak-, deelvlak-, in zone- en intermitterende coatingprofielen aanbrengen. De Coating Head van het Hotmelt Coating Station is instelbaar in 5 richtingen. En afhankelijk van het coatingpatroon, het type hotmelt, en de nauwkeurigheid, kiest u voor de juist Coating Nozzle. Deze Nozzles zijn eenvoudig te wisselen in de Coating Head

Maan biedt de keuze uit meerdere varianten:
 
 • Slot Nozzle
  De Slot Nozzle brengt coatinggewichten aan van 20 tot 300 g/m2 en heeft een temperatuurbereik van 30 tot 200 ºC. Afhankelijk van het patroon dat u wilt aanbrengen, maakt u de keuze voor de Slot Nozzle basic of de Slot Nozzle met doseerpompen (bij gewichtsverdeling over de breedte). Als u over de lengte van de baan een patroon wilt aanbrengen, adviseren wij de Intermitterende Slot Nozzle.

   
 • DieRect Roller Nozzle
  Deze innovatie van Maan Engineering is in staat om een heel homogene lijmlaag aan te brengen. Dankzij de geïntegreerde Roller worden eventuele onzuiverheden tegengegaan en wordt de lijm goed verdeeld over de volledige breedte van de baan. Zo ontstaat er geen vervuiling in de lijmkop en voorkomt u hinderlijke die-lines. De DieRect Roller Nozzle hanteert coatinggewichten van 10 tot 50 g/m2.

   
 • Pattern Coater
  Voor het aanbrengen van gevarieerde patronen, de speciale applicaties, heeft Maan Engineering de Pattern Coater ontwikkeld. De sleeve die het patroon bepaalt, is eenvoudig te verwisselen.


Opties voor lijmtoevoer

Een kwalitatief coatingproces begint met een gecontroleerde lijmtoevoer. De engineers van Maan bekijken samen met u welke apparatuur het beste past bij de applicatie die u voor ogen hebt. Standaard wordt de Inlinerless Module uitgerust met een Maan Drum Melter 200. Dit is een Melt-On-Demand systeem. Tussen de Drum Melter 200 en de applicator wordt een Maan Tank Melter 65 geplaatst.
 

De meting van de laagdikte

De homogeniteit en de dikte van de hotmelt coatinglaag zijn essentieel voor het produceren van kwalitatieve linerless labels. Om die reden is de Inlinerless Module optioneel uitgerust met een laagdiktemeting systeem. Dit systeem meet live het gewicht van de hotmelt coatinglaag en geeft doorlopend een gewichtsverdelingsmodel.
 

Een test uitvoeren?

Wilt u met uw producten of materialen een test uitvoeren op de machines van Maan Engineering? Maan beschikt over een test- en demonstratieruimte voor proefproducties en testen. Neem nu contact op.
Meer weten?

Meer informatie ontvangen over de onze Sheet-2-Sheet oplossingen? Laat hier uw gegevens achter.