Additionele technieken

Brush Station - Cross
Wanneer er coating aangebracht moet worden op materialen met vervuiling op de coatingzijde is het verstandig om deze vervuiling van het materiaal af te borstelen. Wanneer de behandeling uiterste nauwkeurigheid vraagt, kan er een Cross Brush worden ingezet, voorzien van een zwaard borstel van fabrikant Wandres. 
Met dit borstelsysteem werken de borstels haaks op de doorvoerrichting. De effectiviteit van de zwaardborstel schuilt in de innovatieve Ingromat® techniek. Bij iedere nieuwe rondgang wordt de borstel voorzien van de Ingromat® vloeistof die zowel antistatische eigenschappen als hechtingseigenschappen heeft. Hierdoor worden alle partikeltjes vastgehouden in de haren van de borstel en vervolgens in het station uit de borstel gezogen.
De zwaardborstel kan enkel of dubbel worden uitgevoerd en u heeft de keuze tussen een eenzijdige of tweezijdige reiniging. 


Brush Station - Round 
Wanneer er coating aangebracht moet worden op materialen met vervuiling op de coatingzijde is het verstandig om deze vervuiling van het materiaal af te borstelen. Wanneer intensiteit van het borstelproces van belang is, adviseert Maan een Round Brush. Bij dit borstelsysteem werken de borstels in de loop van de doorvoerrichting. De Round Brush borstelt de vuile deeltjes mee naar boven, waar ze worden afgezogen. Corona Station
Wanneer er coating aangebracht moet worden op materialen met een lage oppervlaktespanning, zoals kunststof, is het verstandig dit materiaal voor te behandelen met Corona Treatment. Het advies met betrekking tot de oppervlaktespanning voor een goede hechting ligt tussen de 20 en 35 graden. Corona Treatment is een hoogfrequente elektrische ontlading die als het ware de “handjes” van het materiaal openzet. De behandeling levert een verbetering op van de chemische verbinding tussen de moleculen in het te coaten paneel en de hotmelt. Daardoor kan de hotmelt coating zich beter hechten aan het materiaal. Deze oppervlaktebehandeling laat de sterkte en het uiterlijk van het te coaten paneel ongewijzigd. 

IR-Station
Wanneer er coating aangebracht wordt op relatief koude materialen, is het verstandig om deze materialen voor te behandelen middels infrarood verwarming, of IR-heating. De adviestemperatuur voor een goede hechting van hotmelt op een paneel ligt tussen 20 en 35 graden. Een groot voordeel van IR-verwarming is dat er geen lange opstarttijden nodig zijn. Ten opzichte van de conventionele droog- en verwarmingstechnieken levert dit een grote tijdwinst op.