LINERLESS

Met de productie van linerless labels:

> bespaart u op lijm, materiaal en logistieke kosten;
> intensiveert u de productie omdat er meer labels op een rol kunnen;
> reduceert u afval;
> vergroot u de flexibiliteit dankzij variabele etikethoogtes;
> verhoogt u het gebruiksgemak;
> profiteert u van een hogere productiviteit dankzij minder rolwissels;
> heeft u de volledige controle over de kwaliteit van het productieproces.
 

Wat is linerless?

Linerless labels zijn zelfklevende etiketten zonder schutblad. Ze worden ook wel pressure sensitive labels of self adhesive labels genoemd. De labels bevatten een silicone coatinglaag en een lijmlaag. Dankzij de silicone coating hecht de lijm niet blijvend aan het papier. Naast het ontbreken van het schutblad, heeft deze technologie ook als voordeel dat linerless etikettenrollen maar liefst 40% meer etiketten bevatten.
 

Duurzamer en meer controle

Linerless wordt in toenemende mate toegepast in de industrie in de logistiek en verpakking-industrie. Heeft u als producent of als brand owner duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Met de productie van linerless labels wordt bespaard op materiaal, vracht en overige kosten, wat uiteindelijk de duurzaamheid van het gehele productieproces bevordert.
 
Maan Engineering heeft de Linerless Coating Line ontworpen waarmee de complete supply chain van etikettenproductie verbetert. De ILinerless Coating Line geeft labelfabrikanten of drukkers meer flexibiliteit bij de productie van etiketten en de mogelijkheid om een onderscheidend etiket te produceren. De drukker bepaalt zelf de siliconencoating en belijming van het papier. De Linerless Coating Line zorgt voor de rest.
 

Overtuigd raken?

Wilt u kennismaken met de innovatieve Linerless Coating Line Neem contact met ons op en kom langs in Raalte. Met het draaien van een testproductie willen wij ook u overtuigen van linerless etiketten.