Maan Engineering presenteert HYBRID Lamination Coating Line in Amerika 02 Aug 2018

Maan Engineering presenteert HYBRID Lamination Coating Line in Amerika

Van 25 t/m 27 september vindt in Chicago de Labelexpo Americas 2018 plaats. Een mooie gelegenheid voor alle bezoekers om kennis te maken met de nieuwe HYBRID technologie van Maan Engineering: de Lamination Coating Line. Dit is een coating line waarop zowel laminaat als linerless labels geproduceerd kunnen worden. Een regelrechte doorbraak in de labelindustrie. En Maan zou Maan niet zijn als de machinelijn niet op een innovatieve manier gepresenteerd wordt. Op stand 1804 geeft Maan elke bezoeker een virtuele tour. Met een VR-bril kan iedere geïnteresseerde ervaren wat de nieuwe lijn van Maan allemaal kan.

Laminaat én linerless
De nieuwste technologie van Maan Engineering wordt toegepast in het Hotmelt Coating Station. Deze vormt samen met het Silicone Coating Station het hart van het coating equipment assortiment. Een station dat geschikt is voor Laminaat en linerless hoe kan dat? Het principe achter de techniek van de HYBRID technologie is rotatie. Bij de omschakeling van laminaat naar linerless draait het Hotmelt Coating Station namelijk om. Zo kan aan beide zijden van de papier- of foliebaan met hotmelt gecoat worden. En dat in een omsteltijd van slechts 15 minuten!
 
Uniek en onderscheidend
De HYBRID technologie biedt labelproducenten talloze nieuwe mogelijkheden. De verschillende coating en converting technieken in één lijn bieden een hoop voordelen. Doordat de lijm en silicone gelijk worden aangebracht, is het mogelijk om speciale laminaten te maken die echt onderscheidend zijn. Bovendien is het voor producenten lucratief om hun eigen laminaat te maken. Verder brengt de HYBRID technologie de relatief kleine linerless markt voor iedere labelproducent binnen handbereik. En die krijgen zo een enorme voorsprong op de markt.