Maan Engineering presenteert High-Speed optie tijdens Labelexpo 21 Sep 2017

Maan Engineering presenteert High-Speed optie tijdens Labelexpo

Eerde kondigde Maan Engineering de lancering aan van haar innovatieve HYBRID coating technologie tijdens Labelexpo 2017. Daaropvolgend laat het Nederlandse bedrijf weten ook een High-Speed optie te presenteren op de labelbeurs. Deze optie is beschikbaar voor alle standaard coating productie lijnen. Deze High-Speed optie resulteert in een operationele snelheid van 225 m/min. 

Standaard coating lijnen 
Het standaard assortiment productielijnen van Maan Engineering bestaat uit de Linerless Coating Line, de Hotmelt Coating Line en een Lamination Coating Line. Samen met het Silicone Coating Station vormt het Hotmelt Coating Station de kern van de Maan coating equipment. Naast de High-Speed optie en de HYBRID technology, introduceert Maan ook een nieuwe sleeve technologt voor het Hotmelt Coating Station en een nieuwe ontwerp van het 3-Walsen Silicone Coating Station. De upgrades in de Maan technologie geven duidelijk de missie van Maan Engineering aan: De beste kwaliteit label materiaal voor de labelproducent op de meest efficiënte manier. 

HYBRID technologie
De HYBRID technologie biedt labelproducenten talloze nieuwe mogelijkheden. Door verschillende coating en converting technieken in één lijn te zetten en zelf de lijm en silicone aan te brengen, kunnen zij speciale laminaten maken die hen onderscheiden van de concurrent. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat het voor producenten lucratief is hun eigen laminaat te produceren. Bovendien brengt de HYBRID technologie de relatief kleine linerless markt voor iedere labelproducent binnen handbereik. Zo bezorgt de hybride technologie labelproducenten een enorme voorsprong op de markt.

Over Maan Engineering
Maan Engineering is trotse deelnemer aan de Linerless Trail tijdens LabelExpo 2017.
Maan Engineering B.V. ontwikkelt en produceert innovatieve release en adhesive coating equipment voor de wereldwijde label printing industry. De slimme oplossingen van Maan dragen bij aan het onderscheidend vermogen en de productiviteit van labelproducenten. Ze bieden volop kansen om eigen coating technieken toe te passen en maken de productie mogelijk van eigen laminaatmateriaal en speciale labels zoals linerless labels, clear-2-clear labels, multilayer etiketten en bandenetiketten.