Maan Engineering opent Testcentre voor roll-2-roll coatingtechnieken 02 Sep 2016

Maan Engineering opent Testcentre voor roll-2-roll coatingtechnieken

Vanaf 1 januari 2016 opent Maan Engineering uit Raalte haar Testcentre, speciaal gericht op roll-2-roll coatingtechnieken. Bezoekers aan het Testcentre kunnen hier kennismaken met de innovatieve coating apparatuur van Maan voor het aanbrengen van siliconen en hotmelt. Daarnaast kan de kwaliteit van de verschillende coatinglagen worden vastgesteld door inzet van Dye Stain testen, Microscoop testen, Release and subsequent adhesion testen en XRF testen.

Kennismaking

Maan Engineering is een nieuwe speler in de label industrie, maar heeft jarenlange expertise op het gebied van coatings. Het Testcentre is bedoeld om geïnteresseerden kennis te laten maken met de apparatuur en expertise van Maan Engineering. Naast eendaagse demonstratie-sessies specifiek voor een klant worden staan er in de loop van 2016 ook twee Linerless Seminairs georganiseerd in het Testcentre. Daarnaast staan er een aantal live-demonstratiedagen in Amerika gepland voor 2016. More informatie of het aanvragen van een demonstratie; Roelof Klein Commercial Manager Maan Engineering; r.klein@maangroup.nl.

Maan apparatuur
De basis van de Maan Engineering roll-2-roll coatingtechniek wordt gevormd door de DieRect Roller Coating Head en het Silicone Coating Station. De Direct Roller Coating Head onderscheid zich door kwaliteit, homogeniteit en extreem lage coatinggewichten tot 10 gr/m2 hotmelt. Het Silicone Coating Station, standaard uitgerust met UV-curing in inerte kamer, is de meest gecontroleerde en kwalitatieve manier voor het aanbrengen van silicone coatings tot 0.5 gr/m2, met snelheden tot 150 m/min.