Maan Engineering lanceert HYBRID coating technologie 15 Aug 2017

Maan Engineering lanceert HYBRID coating technologie

Op Labelexpo 2017 kunnen bezoekers voor het eerst kennismaken met de nieuwe HYBRID technologie op de HYBRID Lamination Coating Line van Maan Engineering, een coating line waarop zowel laminaat als linerless labels geproduceerd kunnen worden. Deze unieke HYBRID coating technologie staat symbool voor de innovatieve kracht van het Nederlandse bedrijf Maan Engineering.

Slimme technologie
De nieuwe technologie van Maan Engineering wordt toegepast in het Hotmelt Coating Station dat samen met het Silicone Coating Station het hart vormt van het coating equipment assortiment. De basis van de HYBRID technologie is dat bij de omschakeling van laminaat naar linerless het Hotmelt Coating Station geroteerd wordt. Zo kan aan beide zijden van de papier- of foliebaan met hotmelt gecoat worden. Dat betekent concreet dat het station niet alleen voor laminaat maar ook voor linerless kan worden ingezet. En dat bij een omsteltijd slechts 15 minuten!

Linerless binnen handbereik
De HYBRID technologie biedt labelproducenten talloze nieuwe mogelijkheden. Door verschillende coating en converting technieken in één lijn te zetten en zelf de lijm en silicone aan te brengen, kunnen zij speciale laminaten maken die hen onderscheiden van de concurrent. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat het voor producenten lucratief is hun eigen laminaat te produceren. Bovendien brengt de HYBRID technologie de relatief kleine linerless markt voor iedere labelproducent binnen handbereik. Zo bezorgt de hybride technologie labelproducenten een enorme voorsprong op de markt.

Over Maan Engineering
Maan Engineering is trotse deelnemer aan de Linerless Trail tijdens LabelExpo 2017.
Maan Engineering ontwikkelt en produceert innovatieve release en adhesive coating equipment voor de wereldwijde label printing industry. De slimme oplossingen van Maan dragen bij aan het onderscheidend vermogen en de productiviteit van labelproducenten. Ze bieden volop kansen om eigen coating technieken toe te passen en maken de productie mogelijk van eigen laminaatmateriaal en speciale labels zoals linerless labels, clear-2-clear labels, multilayer etiketten en bandenetiketten. 
De nieuwe HYBRID Lamination Coating Line van Maan Engineering wordt tijdens de Labelexpo 2017 gepresenteerd op stand 7D23. 

CONTACT GEGEVENS VOOR MEER INFORMATIE
Maan Engineering | Coating & Converting Equipment
Raalte, The Netherlands
info@maaneng.nl | +31(0)572-302614

CONTACTPERSOON
Toine Prudon | International Sales Manager
t.prudon@maaneng.nl | +31(0)6-13915477