Loop de etiketten toekomst tegemoet met de Linerless Trail tijdens LabelExpo 2015 02 Sep 2016

Loop de etiketten toekomst tegemoet met de Linerless Trail tijdens LabelExpo 2015

Minimaal 50% besparen op proces-, transport- en opslagkosten. 100% besparen op afval and verwijderingskosten. Een groen imago en duurzame voordelen. Dat is een korte samenvatting van linerless labelling. Een interessante techniek voor iedereen die werkt met labels en de techniek was nog nooit zo dichtbij. Om het makkelijk te maken je te verdiepen in de techniek en de mogelijkheden bestaat er dit jaar een Linerless Trail tijdens de LabelExpo in Brussel. Door deze route te lopen weet je binnen maximaal 2 uur alles over de linerless technology. Loop de Linerless Trail, Volg de Linerless Trail ballonnen, start met linerless en creeer een duurzaam imago voor je bedrijf.

Unieke samenwerking
Het basisidee van de Linerless Trail bestaat uit een unieke samenwerking tussen verschillende bedrijven die actief zijn binnen de labelindustrie. Samen promoten zij de linerless technologie. Voor, tijdens en na de LabelExpo in Brussel (28 september – 2 oktober). De deelnemers vertegenwoordigen verschillen disciplines binnen de label keten.
Appvion (Papier), Bostik (Adhesives), Evonik (Siliconen), Henkel (Adhesives), Maan Engineering (Coating technologie) MPS (Druk technologie), Novamelt (Adhesives), Ravenwood packaging (Coating Technologie, Applicators and Linerless Labels), Ricoh (Paper) and SATO (Applicators) vormen samen een uniek en sterk team om de linerless technology tot een success te maken.

Linerless Labels
Een linerless label is in de basis een (voorbedrukt) zelfklevend etiket. Zelfklevende labels worden voordat ze op een product worden aangebracht, voorzien van een lijmlaag en een liner. Deze liner zorgt ervoor dat papier niet tegen elkaar aangeplakt komt te zitten. Vaak wordt er op een label een topcoating aangebracht om het label meer uitstraling mee te geven. Een linerless label heeft dezelfde eigenschappen als een zelfklevend label, maar de liner is weggehaald. Dit bespaard afval, materiaal en ruimte. Op dit moment zijn er diverse bewezen applicatietechnieken beschikbaar om de linerless labels voor verschillende toepassingen te verwerken.
Meer informative op www.linerless-trail.com